Read Kort kjol by Christina Wahldén Free Online


Ebook Kort kjol by Christina Wahldén read! Book Title: Kort kjol
The author of the book: Christina Wahldén
Language: English
ISBN: No data
ISBN 13: No data
Format files: PDF
The size of the: 32.80 MB
Edition: Tidens förlag
Date of issue: 1998

Read full description of the books Kort kjol:

Äntligen sommarlov! Stämningen är hög och Myran och hennes klasskamrater från första ring åker ut till Djurgården för att fira. Det blir en ganska blöt kväll. Myrans bästis mår illa och åker hem, men Myran följer med två klasskompisar hem på efterfest, två killar. Hon tycker inte att det är något särskilt med det, de är ju kompisar...

Festen urartar och de två killarna utsätter Myran för en mycket grym våldtäkt. Boken skildrar sedan tiden efter övergreppet, rädslan som kommer, polisförhören och rättegången.

Hur ska man kunna leva vidare som vanligt? Bara detta att komma tillbaka till skolan och alla vet vad som hänt...

Kort kjol är en omskakande skildring av de katastrofala effekter det har att bli utsatt för ett övergrepp. Boken väcker många frågor och kan med fördel användas som utgångsmaterial för diskussioner kring detta aktuella ämne.

Read Ebooks by Christina WahldénRead information about the author

Ebook Kort kjol read Online! Christina Wahldén är född 1965 och har skrivit ett trettiotal böcker, de flesta barn- och ungdomsböcker men även tre deckare och en faktabok. 2010 fick hon Teskedsordens litteraturpris för I gryningen tror jag att mamma ska väcka mig och 2013 fick hon Fadimepriset för sitt långvariga arbete för unga som utsätts för hedersrelaterat förtryck.

Hon har studerat dramaturgi i Australien ett år och har seglat i the Whitsundays, i samma farvatten som Cooks skepp Endeavour. Under arbetet med Den som jag trodde skulle göra mig lycklig besökte hon Cooktown i norra Australien, den plats där fartyget med besättning var strandade i nära två månader för reparationer efter att ha grundstött på Stora barriärrevet.

Hon är bosatt i Uppsala, där hon ofta besökt Linnéträdgården och Linnés Hammarby, under arbetet med den senaste boken.

Priser och utmärkelser:

Teskedsordens diplom 2010
Fadimestipendiet 2013


Ebooks PDF EpubAdd a comment to Kort kjol
Read EBOOK Kort kjol by Christina Wahldén Online free

Download Kort kjol PDF: kort-kjol.pdf Kort kjol PDF