Read Spinnenverdriet by Simone Lenaerts Free Online


Ebook Spinnenverdriet by Simone Lenaerts read! Book Title: Spinnenverdriet
The author of the book: Simone Lenaerts
Language: English
ISBN: 9044514989
ISBN 13: 9789044514988
Format files: PDF
The size of the: 789 KB
Edition: De Geus
Date of issue: 2009

Read full description of the books Spinnenverdriet:

Nadat ze elkaar tientallen jaren uit het oog verloren zijn, brengt het toeval drie vriendinnen weer samen. Twee van hen, Nelly en Odette, wonen in een appartement aan de Belgische kust. Odette verzorgt Nelly, die in zichzelf gekeerd is en niet meer lijkt op het initiatiefrijke meisje van vroeger. Als Linda, de derde vriendin, hen na jaren bezoekt, herinnert ze zich de hechte vriendschap, maar ook de jaloezie die een abrupt einde aan de vriendschap maakte. Van Odette hoort ze het aangrijpende verhaal over Nelly. Nelly minachtte zichzelf om haar hoekige figuur en trouwde de eerste de beste die haar aandacht gaf. Hij voelde meer voor zijn treinen en spoorbruggen dan voor zijn vrouw en kinderen en haalde het bloed onder hun nagels vandaan. In Nelly's hoofd groeit de opwelling om haar echtgenoot uit de weg te ruimen geleidelijk uit tot een concreet plan. Spinnenverdriet geeft een schokkend en rauw caleidoscopisch beeld van onze maatschappij, als een allegorie van ambitie en neergang.

Read Ebooks by Simone LenaertsRead information about the author

Ebook Spinnenverdriet read Online!
Simone Lenaerts, Antwerpen 1947, was onderwijzeres en bezocht als moreel consulent jarenlang diverse strafinrichtingen.
Zij is nauw betrokken bij de activiteiten en de tentoonstellingen van haar man, beeldend kunstenaar en dichter Jan Vanriet.
Voor de BBL-galerie te Antwerpen organiseerde zij markante exposities van Breyten Breytenbach, E.L.T.Mesens, René Magritte, Marcel Broothaers, Peter Klasen, Oswaldo Romberg, Denis de Rudder, e.a.

Met Gerdi Esch en Agnes Goyvaerts publiceerde zij het boek ‘Mode in de lage landen, België’ (uitgeverij Cantecleer / Houtekiet), waarvoor zij de historische bijdrage leverde.
In opdracht van regisseur Walter Tillemans vertaalde zij het toneelstuk ‘Teibele en haar Demon’ (uitgeverij Dedalus) van I.B.Singer, dat een der grootste successen werd van het Raamtheater. Voor de krant De Morgen schreef ze een reisverhaal over Harlem en een reportage over de Provence.

Zeewater is zout, zeggen ze is haar romandebuut en verscheen in maart 2008 bij uitgeverij De Geus.
De roman kreeg in Vlaanderen de Debuutprijs 2009, uitgereikt door Boek.be, en werd in Nederland genomineerd voor de Academica Debutantenprijs 2009.
In 2009 publiceerde Simone Lenaerts haar tweede roman Spinnenverdriet.
Voor het project Citybooks van deBuren schreef ze een verhaal over Graz, Een schijn van tijd. Het verhaal werd vertaald in het Duits en gepubliceerd in het Graz-boek van uitgeverij Edition Keiper. In het najaar van 2012 verscheen haar derde roman, De onvervangbare.


Ebooks PDF EpubAdd a comment to Spinnenverdriet
Read EBOOK Spinnenverdriet by Simone Lenaerts Online free

Download Spinnenverdriet PDF: spinnenverdriet.pdf Spinnenverdriet PDF